• PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS
  • PEPS Expansion - Super PEPS

PEPS Expansion - Super PEPS

Université Laval

Category

Education, sports and leisure


Client

Université Laval


Location

Quebec (Quebec) / Canada

Date

2013


Budget

56 M$

Area

25 000 m.c.


Credits

Consortium H2A (Hudon Julien Associés + ABCP + HCMA)

Images © Stéphane Groleau


Description

Plans to expand Université Laval’s physical education and sports complex (PEPS) involved the construction and expansion of three sports facilities, including the addition of a 3,500 seat stadium, an Olympic-size pool with bleachers for ±1,000 spectators, a recreational pool for children, new fitness rooms, and support and service areas. These additional facilities also required that circulation within the complex be completely redesigned. Together with the existing PEPS, this new facility is now the main gateway to the north side of the university campus via an internal walkway, which is an extension of the university’s main pedestrian axis. The covered walkway, dotted with public areas and brought to life by the judicious use of wood, masonry, and natural light, serves as the building’s backbone. The PEPS expansion project reinforces Université Laval’s central role in community and elite level sports.